Skab Balance i hele kroppen

Skoliose skaber asymmetri, så hele kroppen kommer ud af balance. Dette resulterer typisk i en dårlig og skæv kropsholdning.

Bækkentilt pga. skoliose

Når rygsøjlen kurver sidelæns og roterer, har bækkenet tendens til at tilte, dreje eller kippe. Deformiteten i ryggen pga. skoliose presser hoften ud til den ene siden, imens låret og knæet begynder at rotere indad. Vægten fra overkroppen lander derved med et skævt pres ned på knæet, og ubalancen forplanter sig videre ned i fødderne.

Det er altså ikke nok kun at forlænge, de-rotere og styrke rygsøjlen, når du har skoliose. Det er afgørende, at du fokuserer på asymmetrien, som forplanter sig i hele din krop.

Ved at stabilisere og rette bækkenet, får rygsøjlen en balanceret platform. For at fastholde denne balance, skal de svage muskler i kroppen styrkes. En god vane kan derfor være at bruge et øjeblik på at fokusere bevægelserne og justere kroppen til en mere symmetrisk kropsholdning. Det gælder både, når man indtager en stilling i hverdagen, dyrker yoga (og andre træningsformer) og har tendsens til at falde tilbage i sine vante asymmetriske skoliosebevægelser. Undlader du at aligne kroppen, risikerer du istedet at øge din muskulære ubalance og asymmetriske kropsholdning – og dermed forværre din skolise.

Omvendt kan kroppen relativt hurtigt lære det nye bevægelsesmønster, så den bliver i stand til at genkende og ubevidst korrigere sig selv til en mere symmetrisk kropsholdning.

Adresse

ScoliYoga
Lyngbygaardsvej 96A
2800  Kgs.  Lyngby
Tlf.: 6930 3940

[Find vej]

© ScoliYoga | by DezignMekka