Den halvsidige vejrtrækning

Har man moderat eller svær skoliose, vil indåndingen primært bevæge sig ind i den ene side af lungerne (den konveks side). Dette medfører, at kurven på rygsøjlens ene side af hulrummet er bredere (den konvekse side) og den anden side er smallere (konkave side).

Deformiteten på rygsøjlen gør det svært at trække vejret ind i venstre side af lungerne, hvor ribbenene er komprimeret, og de interkostale muskler (musklerne mellem ribbenene) er svage.

I svære tilfælde med store kurve kan skoliose føre til deformiteter, der nedsætter det pulmunale hulrum (rummet i kroppen til vores vitale organer som lunger og hjerte). Reduktionen i hulrummet og den begrænsede bevægelsesmulighed under vejrtrækningen kan yderligere  besværliggøre vejrtrækningen, så hjertet får svært ved at fungere ordentligt.

 

Fordi åndedrættet strømmer forskelligt på hver sin side, vil den konkave side næsten være  inaktiv i løbet af vejrtrækningen (det kaldes også ’halvsidig vejrtrækning’). For at modarbejde denne dårlige vejrtrækning, er det vigtigt, at du styrke de interkostale muskler, så du skaber plads mellem dine ribbenene og opnår en bedre vejrtrækning i den konkave (kollapsede) side.

Ved at kombinere og målrettede yogastillinger til din skoliose fokusere åndedrættet og samtidigt give sig tid til at justere kroppen med alignments, kan du hurtigt lære at trække vejret mere optimalt. Herved når åndedrættet ind i begge sider, og din iltoptagelse øges væsentligt.

Adresse

ScoliYoga
Lyngbygaardsvej 96A
2800  Kgs.  Lyngby
Tlf.: 6930 3940

[Find vej]

© ScoliYoga | by DezignMekka